Skip to main content
Foto: Klara G

15 sep | Trondheim

Tre Rum

Teater

När utspelar sig ditt liv?

Genom tre fönster i ett svart kosmos får vi plötsligt insyn i vad som verkar vara tre kvinnors liv. På varsitt kontor, bland blanketter och vardagsproblem drömmer de sig bort. Var det verkligen så här livet skulle bli - vad hände med karriären, drömmarna och kärleken?

I mörkret mellan fönstren möts de plötsligt - glider in och ut ur varandras öden och frågor - medan kontorsmiljön i deras respektive verkligheter luckras upp till en abstrakt och förhöjd tillvaro. Snart förstår vi; de tre kvinnorna är egentligen en och samma kvinna, men i olika skeden av sitt liv.

Tre Rum är en föreställning om valen som avgör vilka vi blir, hur vi lever och hur lätt våra tillkortakommanden ärvs vidare till nästa generation. Den är en hyllning till vardagskreativiteten och till musikens förmåga att frigöra och ge oss kraft att orka och gå vidare.

Föreställningen gör något som aldrig tidigare gjorts på en teaterscen - den framförs i tre länder samtidigt. Med en fysisk skådespelare på varje scen, möts de tre kvinnorna i en virtuell värld inför tre olika publiker. Allt detta tack vare en kommunikationsteknik med försumbar fördröjning av ljud och bild, i realtid. Resultatet blir en utomkroppslig upplevelse; en ny scenkonstform där föreställningen blir unik beroende på vilket av de tre rummen du befinner dig i.

Föreställningslängd: 1 tim 30 min

Tre Rum är en del av samarbetsprojektet Innovative rooms mellan Riksteatern i Sverige, Tromsö kommun i Norge och Centria yrkeshögskola i Finland.

Samarbetspartners: Karleby Stadsteater/Kokkolan kaupunginteatteri, Rosendal Teater, Trykkeriet Scene, Sundsvalls kommun, Teater Västernorrland, Scen Sundsvall, North Cultitude 6263, Artplant

Med stöd av Kulturrådet (Sverige), Nordisk kulturkontakt, Nordisk kulturfond,Trondheim kommune (Norge), Svenska kulturfonden (Sverige), Undervisnings- och kulturministeriet (Finland) och Keski-Pohjanmaan Kulttuurirahasto (Finland).

I samarbete med Epson, Net Insight, Remote North (NCDP) och Servanet

Manus: Filip Alexanderson
Regi: Filip Alexanderson
Scenografi: Marika Feinsilber
Kostym: Frida Hultcrantz
Maskdesign: Linda Sandberg
Ljusdesign: Anton Söderberg
Dramaturg: Alexander Charlamov
Idé och konstnärlig koordinering: Andreas Brännlund
Research och idéarbete: Andreas Westerberg

Producent

Riksteatern

Turnéplan