Ur vattnets minne – Veden muistista

Ur vattnets minne tar dig till en värld där vår tid endast är en avlägsen sägen. Efter en global katastrof har vatten blivit en bristvara, möjligheterna till resor har begränsats och det är svårt att få tillgång till information. Militären övervakar och reglerar inte bara vattenanvändningen utan även människorna.

Norra Finland är en av få säkra platser att leva på. Där bor den unga huvudpersonen Noria Kaitio med sina föräldrar. När Noria fyller sjutton ställer hennes föräldrar henne inför ett framtidsval. Hon måste antingen följa med sin mor till de stora städerna eller fortsätta med sin fars uppdrag som temästare, en uppgift som har gått i arv i familjen. Noria tvingas att välja mellan säkerhet och strid, mellan kunskap och makt.

Upplev den fängslande dramatiseringen av Emmi Itärantas hyllade roman Teemestarin kirja (Memory of Water) som utkom 2012. Boken har väckt stor uppmärksamhet utomlands och belönats med flera utmärkelser. Nu sätts den för första gången upp som teater – en framtidsfantasi där hoppet är människans största resurs.

Trailer


Pjäsen spelas på finska och textas till svenska.

I samarbete med Kajana Stadsteater.

medverkande

  • Talvikki Eerola, Heidi Syrjäkari, Mika Silvennoinen, Antti Hovilainen

konstnärligt team

  • Regi och dramatisering: Helka-Maria Kinnunen, Ljuddesign:Sinikka Isoniemi

Producent

  • Riksteatern

Fler bilder

Foto: Ia Samoil

Dela