3 feb|Kävlinge

Zarah Leander- Komplex, kontroversiell, storslagen!

Show Musik

30-tal. Berlin. Den gnistrande aktrisen Zarah Leander upptäcks och blir den största stjärnan i Nazityskland. Hennes filmer blir kassasuccéer och hennes skivor inbringar miljoner. Men till slut står hon inför ett avgörande val.

En rolig och avgrundsdjup föreställning om en kvinna som slets mellan konstnärskapet och politiken; dyrkad och hatad – med sånger som är oförglömliga än idag.

Olivia Stevens ger en fantastisk föreställning med Zarah Leanders oförglömliga sånger som grund. Hon berättar om Zarahs kontroversiella och farliga liv och ikläder sig rollen som den stora stjärnan. Olivia berättar även om sitt eget liv som artist i New York, och ställer sig själv och publiken frågan "Vad skulle du ha gjort i samma situation? Frågan om ifall Zarah valt var rätt eller fel lämnas till publiken att besvara. Olivias judiska farföräldrar flydde till New York, så berättelsen slår också an en personlig sida.

Föreställningen hade premiär i New York och har spelats på turné i Finland, på Berns salonger, i Stockholm och Stockholms Stadsteater. Utdrag har också spelats på Allsång på Skansen och Carnegie Hall i NY.

"WUNDERBAR"- Expressen

Medverkande

Som Zarah och sig själv: Olivia Stevens. Piano: Bjarne Löwdin

Konstnärligt team

Regi: Eric Michael Gillett. Manus: James Beaman, Eric Michael Gillett & Stevens. Musikaliska Arrangemang: David Pearl. Kostym: Riksteatern. Översättning: Kohler, Isengart, Stevens. Producent: Fin Alley Arts Management, NY & Olivia S

Producent

Olivia Stevens Production/Leni Arenskogh Kultur

Turnéplan