Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Isak Stockås

PACE

Samtida cirkus,

Skolföreställning

En samtida cirkus som vibrerar av humor, värme och känslor kring relationer och jämställdhet.

PACE är en intim samtida cirkusföreställning med parakrobaterna Axel Ahl och Sara Runsten från kompaniet Below Zero. Föreställningen berör idéen om relationer, status, maktmissbruk, samtycke och jämställdhet. Trots tunga ämnen är föreställningen fylld med humor, värme, känslor, originella rörelser och den högsta nivån av modern cirkus. Samtidigt skildrar deras rörelser de tunga ämnen som status, maktmissbruk, samtycke och jämställdhet. Hur sätter vi gränser för att känna tillit och trygghet?

Musiken sträcker sig över olika genrer och skapar ett oförutsägbart och levande ljudrum med elektriska beats blandat med skandinavisk folkmusik. Den enkla avskalade scenografin lyfter fram akrobaternas kroppar och subtila ansiktsuttryck och får scenen att leva.

PACE är en mångbottnad föreställning som bör ses av vuxna såväl som barn och unga för att öppna upp perspektivet för vad samtycke och jämställdhet kan vara och inte bör vara. Artisterna stannar gärna kvar efter föreställningen för att svara på frågor eller delta i diskussioner.

Det finns även en lärarhandledning för den som vill ta avstamp i föreställningen som ingång till ämnet sexualitet, samtycke och relationer i skolundervisningen.

Att skapa värme och mänsklig kontakt har på många sätt blivit ett signum för Below Zero där fokus läggs kring kropparnas, cirkuskonsternas och rörelsernas berättande. Hur kan de genomföra akrobatiska trick och samtidigt berätta en intressant historia genom dem?

Föreställningslängd: 50 min

Är du lärare?
Här är material att ladda ner:
Lärarhandledning för PACE (pdf)
Extra förberedelsematerial för PACE (pdf)

Axel Ahl
Sara Runsten

Av Below Zero
Artister (koncept och framförande): Axel Ahl, Sara Runsten
Scenografi & Ljusdesign: Joel Jedström, Saara Ahola, Evelina Jensen, Villhelm Montán Lindberg
Musik: Aukai, Dreamer’s Circus, The Books

Producent

Ett gästspel av Below Zero