Guide: Streama Riksteaterns föreställningar till teven

Streama Riksteaterns föreställningar till din teve

Om du vill se Riksteaterns Play-föreställningar på större skärm, kan du streama filmerna till en teve via Chromecast eller Apple TV.

För att streama filmerna till en teve via Chromecast:

Om du har en Chromecast ansluten till din teve kan du streama våra föreställningar direkt till teven från din Android- eller iOS-enhet.

Först behöver du Vimeo-appen som du kan hämta här:
Android: Google Play
iPhone/iPad: App Store

När du har appen installerad, se till att du är på samma wifi-nätverk som din Chromecast. Öppna Vimeo-appen, och klicka på Chromecast-ikonen högst upp. Du ska nu kunna ansluta till din Chromecast. Så fort du är ansluten, kommer den film du startar i Vimeo-appen nu visas på din teve.

För att hitta Riksteaterns föreställningar kan du antingen:

1) Klicka på länken https://vimeo.com/channels/1567889 i den enhet du vill streama från. Det kommer att öppna Riksteaterns Play-kanal på Vimeo.

2) Om sättet ovan inte fungerar, sök på "Riksteatern Play" i Vimeo-appen (du hittar den under kategorin "Channels")


För att streama filmerna till en teve via Apple TV:

Klicka på länken https://vimeo.com/channels/1567889 i den iPhone eller iPad du vill streama ifrån. Välj vilken föreställning du vill streama, och klicka på den lilla Airplay-ikonen som finns längst ner till vänster (du ser den till höger om Vimeo-logotypen).

Du kan också installera Vimeo-appen på din Apple TV-enhet. Det gör du genom att söka på "Vimeo" i App Store i din Apple TV. När appen är installerad kan du söka på "Riksteatern Play". Du hittar Riksteaterns kanal längre ner bland sökresultaten under "Channels".


Bild: Du har hela livet, Habibi. Illustration: Munira Yussuf