Trans[e]ición

Fyra briljanta kubanska och svenska dansare möts i en unik föreställning som mixar traditionell afrokubansk dans med hip hop, popping och house.

Traditionella kubanska transtekniker möter klubbvärldens repetitiva form när dansarna gestaltar vårt behov av att komma i kontakt med något som är större än oss själva. Något kollektivt, intimt och samtidigt individuellt. Du kanske har upplevt den där känslan någon gång? På en konsert eller på dansgolvet, när man går upp i en intensiv förnimmelse av gemenskap, att vara en grupp som har upplevt något mäktigt, unikt tillsammans. Trans[e]ición!

Trailer


Somos Dance Company grundades på Kuba 2012 av den svenska dansaren och koreografen Lisa Janbell. Trans[e]ición, som är kompaniets tredje produktion, hade premiär i februari 2015 i Havanna och spelade sedan för utsålda hus i Havanna, Stockholm, Göteborg och Uppsala. 

Alla Somos produktioner utvecklas utifrån ett manifest och tar fasta på vår konstanta relation till varandra. Det jag gör påverkar dig som står bredvid. Det jag säger och gör har alltid en följd. I tider när fördomar frodas i brist på kunskap och erfarenhet av det ”andra”, är det viktigt att se helheten och inse att våra olikheter är en styrka och jag är för att vi är, SOMOS!

Skolföreställningarna den 13 och 14 september på Södra teatern i Stockholm görs i samarbete med Dans i stan.

medverkande

  • Medverkande dansare: Maele Cheza Sabuni, Joanna Holewa Chrona, Danel Osmin Milian Diaz, Yared Tilahun Cederlund. Inhoppare: Raydel Castillo Hernández

konstnärligt team

  • Konstnärlig ledare, idé & koreograf: Lisa Janbell, Koreograf på Kuba: Obwen Beovides Gonzáles, Musikdesign: Dijle Özlem Neva Yigitbas NevaDeelay, Ljusdesign: Helena Ringvold, Ljusassistent: Reinier Garcia, Ljusrådgivare: Tim Dalrud, Kostym: Malena Modéer, Dramaturg & konstnärlig rådgivare: Helena Ringvold, Producent på Kuba: Ariel Bouza, Repetitör Kuba: Lisbeth Godoy, Video/form: Babak Shermond

Producent

Recensioner

"Kompositionen skiftar mellan till synes fria, improviserade och mer tydligt koreograferade partier. Med inslag av nutida dans, västafrikansk och afrokubansk dans, hiphop och andra, blir föreställningen en både ovanlig och spännande upplevelse."

Britt-Marie Styrke, Västerbottens-Kuriren, 7 november 2016

Fler bilder

Foto bild 1-4: Urban Jörén. Foto bild 5-8: Joseph Ros. Foto sista bilden: Anna Huerta

Dela