Var är mitt hem?

En sann historia om lycka, krig, flykt och hopp, berättad av huvudpersonen själv.

Det går inte en dag utan att dystra rapporteringar om människor på flykt från krigsdrabbade områden tränger sig in på bara skinnet. Hur känns det att vara stämplad som en illegal människa? Hur lätt är det egentligen att starta ett nytt liv i ett nytt land?

I den gripande monologen Var är mitt hem? berättar skådespelaren Danjin Malinovic om hur hans lyckliga uppväxt i det forna Jugoslavien fick ett brutalt slut när inbördeskriget bröt ut. Med egna ord och bilder, och med varm humor tar han med oss på sin flykt som går via ett korrupt Moskva till Sverige där det visar sig att allt inte blir som han har tänkt sig. Här tvingas han att leva som illegal. Han är bara ett barn. Officiellt sett existerar han inte, han lever vid sidan av men samtidigt mitt i det svenska samhället. Ta del av hans historia som pendlar mellan skratt och allvar utan att lämna någon i publiken oberörd.

TrailerDanjin är skådespelare och har arbetat på Helsingborgs Stadsteater där han har medverkat i Möss och människor och Trettondagsafton i regi av Michael Cocke. En dag berättade Danjin om sin barndom och om sin flykt till Sverige. En berättelse som berörde Michael djupt och som resulterade i föreställningen Var är mitt hem. Monologen har fått ett varmt välkomnande och berört sin publik djupt, både i skolor och på offentliga föreställningar. Nu finns chansen att på nytt ta del av denna oförglömliga berättelse. En stark men också hoppingivande historia som bör höras av många öron.

medverkande

  • Danjin Malinovic

konstnärligt team

  • Regi: Michael Cocke, Scenografi/Kostym: Katrin Brännström, Dramaturgi: Per Holm

Producent

Recensioner

"Med en enastående inlevelse visualiserade han sin barndom och flykten från forna Jugoslavien till Sverige. Det blev en stark berättelse som rörde publiken till tårar."

Åkersberga Kanalen, 31 januari 2018

"Det är en smärtsam berättelse, än mer berörande eftersom den är helt sann. Ett tidsdokument man önskar att så många fler skulle fått ta del av denna lördagkväll."

Norrbottens-Kuriren, 5 februari 2018

Fler bilder

Dela