Till innehåll

Scenkonst som berör

Riksteatern Creas vision är att skapa den bästa scenkonsten på svenskt teckenspråk, med och av döva och teckenspråkiga konstnärer och kulturarbetare.

Enda aktören i Sverige som erbjuder teckenspråkig teater

"Vi ska vara en förebild både genom att ha föreställningar på svenskt teckenspråk men också genom att se till att konstnärer ska få utveckla scenkonst på teckenspråk."

Intervju med Mindy Drapsa, konstnärlig ledare på Riksteatern Crea 

block image

Banbrytande scenkonst på teckenspråk

Riksteatern Crea är en föregångare i att producera banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. Ända från starten år 1970 har vi jobbat med ett unikt utbud av scenkonst, seminarier och möten. Riksteatern Crea är sedan 1977 en del av Riksteatern. Riksteatern Crea drivs hela tiden av att utmana invanda tänkesätt inom teatern och övrig scenkonst. Vi strävar alltid efter att både tänja på gränserna och samtidigt vara en fast punkt för den teckenspråkiga publiken. Att se Riksteatern Creas föreställningar ska vara som att komma hem för vår publik.

block image
Foto: Dag Jenssen

Riksteatern Crea på sociala medier

Mer Riksteatern Crea

card block image
Vill du arrangera en föreställning

Är du arrangör eller intresserad av att bli? Vi guidar dig till de kontakter och det material du behöver.

Klara Svensson
Möt vår teckenspråkstolk, Klara

Mitt yrke är coolt. Väldigt coolt. Jag skulle säga 8,5 på en tiogradig skala. Det bästa med jobbet som teckenspråkstolk är att jag ger personer som annars inte skulle kunna prata med varandra möjlighet att samtala.

card block image
Köp jubileumsboken

Följ med på en läsresa genom ett halvt sekel om med och av döva, teckenspråk och dövkultur. Dessutom med många vackra och unika fotografier från alla föreställningar genom åren.

card block image
Info om tidigare produktioner

Här kan du botanisera bland det breda utbudet av Riksteatern Creas alla tidigare produktioner från 1970 och fram till idag

Följ Riksteatern Crea

SoMe-icon-Instagram-Riksteatern-Crea.pngSoMe-icon-facebook-Riksteatern-Crea.pngSoMe-icon-youtube-Riksteatern-Crea.png


Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Riksteatern Creas nyhetsbrev skickas ut regelbundet. Fyll i namn och e-post så är du med på tåget!

Anmäl dig här