Skip to main content
Foto: Urban Jörén

Buhu och Stank

Streama denna jubileumsföreställning med skratt och blicken framåt för Tyst Teater 50 år.

Livesändningen är inte längre tillgänglig.

Två clowner kastas in på en scen genom en ridåöppning. De vet inte riktigt vart de har kommit? Vad de ska göra där? Eller vem som bestämmer över vad som nu ska ske? Det verkar vara frågan om ett prov? Missförstånd och utmaningar väntar. De här blyga och nyfikna samt ambitiösa clowner ger en upplevelse för alla som någon gång haft svårt att förstå vad som händer. En varm föreställning med Buhu och Stank.

Rätten till kultur på egna villkor har aldrig varit självklart utan ett resultat av människors envisa kamp. 1970 bildades den fria teatergruppen på Västanviks folkhögskola i Leksand som kom att bli Tyst Teater och blev 1977 en del av Riksteatern. Under 2020 firar Tyst Teater ett halvt sekel av banbrytande scenkonst på svenskt teckenspråk. I samband med föreställningen lanseras även en jubileumsbok med viktiga historier från Tyst Teaters gedigna arbete.

I den här tal- och teckenfria clownföreställningen på det universella clownspråket möter ni de energiska clownskådespelarna Debbie Z Rennie och Niklas ”Älgen” Andersson. Regisserar gör clowngurun och adjunkten i scenisk gestaltning från Stockholms konstnärliga högskola, Per Sörberg. Manus av Ninna Tersman och Per Sörberg.

Rekommenderas för: barn- och ungdomar, familjer och vuxna personer
Språk: det universella clownspråket

Längd: ca 40 min

Medverkande
Debbie Z Rennie
Niklas "Älgen" Andersson

Konstnärligt team
Regi: Per Sörberg
Manus: Ninna Tersman
Kostymdesign: Annika Sundqvist
Maskdesign: Anna Olofson
Scenbild: Stage Lind Ingras

Tack till Teaterförbundet/Rättighetsbolaget, Sveriges Dramatikerförbund, Sami/Ifpi som genom de tillfälliga undantagsavtalen med Svensk scenkonst möjliggjort för oss att visa dessa föreställningar digitalt.

Mer scenkonst att streama hittar du på Riksteatern Play


Streama till teven:
Behöver du hjälp med hur du streamar Riksteaterns Play-föreställningar till en teve via Chromecast eller Apple TV?
Se guiden Streama Riksteaterns föreställningar till teven

Övrig support och tips:
Riksteatern använder sig av tjänsten Vimeo för vår Play-kanal. Om du har problem med uppspelning handlar det troligtvis om lokala inställningar i din dator, webbläsare eller brandvägg. Du kan i så fall få hjälp och tips på Vimeos supportsidor. Du hittar dem på engelska via denna länk, och på svenska via denna länk (via Google Translate).

Producent

Riksteatern

Bilder

Foto: Urban Jörén