Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Illustration: Clara Dackenberg

12 nov | Skellefteå

Hjärterum

Barn/Familj,

Drama,

Teater

En varm generationskomedi om trångboddhet och drömmar (6-9 år).

I en trång liten etta bland färgglada ballonger och tunna väggar möter vi Aya och hennes nyskilda mormor, förstoppade lillebror och ständigt stressade mamma. Aya försöker förstå varför lillebrors toalettbesök får så mycket uppmärksamhet, hur det kommer sig att mormor och morfar ska skiljas och varför mamma aldrig kan bestämma sig för om hon ska följa sina konstnärdrömmar eller skaffa sig ett stabilt jobb.

Med stor värme och humor utforskar denna pjäs hur det är att bo tillsammans över generationsgränser, försöka hålla en dröm vid liv och vad som egentligen ryms i uttrycket "finns det hjärterum, finns det stjärterum”.

Hjärterum är en nyskriven pjäs av Lidija Praizović med fyra skådespelare på scen. Lidija är dramatiker, författare och kritiker som tidigare skrivit för ung scen/öst, Sveriges Radio Drama och Riksteatern LÄNK. Regisserar gör Chantale Hannouch som tidigare gjort succé med bland annat I Mohammeds värld samt Du har hela livet, Habibi hos Riksteatern. Hjärterum spelas på svenska med inslag av serbiska ord och uttryck.

Föreställningslängd: 50 minuter

Caroline Rauf
Mina Avdic
Klas Lagerlund
Linda Kunze

Manus: Lidija Praizovic
Regi: Chantale Hannouch Rahimi
Scenografi: Erika Sjödin
Koreografi: Amina Avdic
Kostym: Kajsa Oscarsson
Mask: Matilda Bragner
Ljuddesign: Jonatan Eklund

Producent

Riksteatern

Turnéplan