Facebook pixel Facebook pixel
Skip to main content
Foto: Markus Gårder

25 nov | Handen

Säg som det är!

Komedi,

Teater

En nyskriven komedi av Adde Malmberg om sanning, vänskap och överraskningar!

Välkommen till en nyskriven föreställning av Adde Malmberg som tar dig med på en resa fylld av humor, känslor och oväntade vändningar. I hjärtat av handlingen står Margareta, en kvinna vars liv och hem ställs på spel när en ny väg planeras att byggas. Rakt över hennes tomt.
Margareta har spenderat fyrtio år i sitt älskade hem, ett hus som hon och hennes sambo renoverat från grunden med sina egna händer. Nu har kommunen beslutat att riva de tio husen på hennes gata för att undvika genomfartstrafik genom centrum.

När Maja och Tom, representanter från Trafikverket och kommunen, står inför den svåra uppgiften att meddela Margareta om det ofrånkomliga, väntar en överraskning. För ingenting går som planerat när de möter henne personligen.

Denna komedi med djup får dig både skratta högt och tänka till. En berättelse som utmanar synen på sanning och fantasi, där gränserna suddas ut och sanningen är allt annat än enkel. Margareta, en charmig pensionerad lärare, visar att bakom vänliga leenden kan det finnas
en styrka och envishet som överraskar oss alla. Frågan är, vem lurar egentligen
vem? Säg som det är, eller gör vi verkligen det? ”

Föreställningslängd: 2 tim
På riksteaterturné hösten 2024.

Siw Erixon
Johanna Rane
Nils Dernevik

Manus och regi: Adde Malmberg
Dramaturg: Jani Lohikari

Producent

Riksteatern

Turnéplan