Till innehåll

Dansrepertoaren hösten 2023 och våren 2024

Skandinavisk butoh, iransk familjefest och förlusten av språk i Riksteaterns dansrepertoar för hösten 2023 och våren 2024

Cecilia Suhaid Gustafsson presenterar sin första repertoar som Riksteaterns konstnärliga ledare för dans. Här syns samtida frågor och koreografisk bredd, bland koreografernas verk finns konstnärskap med rötter i butoh, street, aerobics och den iranska dansen baba karam.

Se hela pressmeddelandet
Här hittar du pressbilder

card image

Pearl

Av Frauke

Med Frauke/Caroline Lundblad.

Butoh är en avantgardistisk form av dansteater som Frauke har arbetat med i flera år. I en kombinerad filmvisning och dansföreställning följer publiken en berättelse som går igenom de sex sinnena; smak, syn, doft, hörsel, känsel och balans. Vi följer en kvinnas verklighet, den faktiska och den upplevda, och hur hon transformeras och hittar tillbaka till sig själv. Läs mer och köp biljett.

Våren 2024

card image

Baba Karam – genom Jamileh och Khordadian – the summer sneak peek

Av Konstgruppen FUL

Med Parwin Hoseinia, Jafar the Superstar, Rasuul (George Chamoun) och Rani Nair.

Med inspiration från iranska familjefester och inskickade rörelser från hemmadansare runt om i världen har konstgruppen Ful gjort en hyllning till dansens kraft att möjliggöra förbjudna begär och identiteter. På en utomhusscen bjuder tre dansare och en DJ bjuder upp till den populära iranska dansformen Baba Karam. Här möts Bollywood, klubbmusik från västra Asien och persisk berättartradition. Läs mer och köp biljett.

Våren 2024

card image

Locus

Av Viktor Fröjd

Med Anton Borgström, Joanna Holewa Chrona och Abigail Vrede.

Är du samma människa i skogen, på klubben, på gatan eller i ditt eget hem? I det nya verket Locus (latin för plats) utforskar koreografen och dansaren Viktor Fröjd betydelsen av hur tid, rum och rytm förändrar oss som människor. En samproduktion mellan Riksteatern och Scenkonst Sörmland.

Hösten 2023

card image

Jarkelidh

Av Marit Shirin Carolasdotter

Med Linnéa Sundling och Sebastian Björkman.

Marit Shirin Carolasdotter är koreograf med samiska rötter från Jämtland och kurdisk bakgrund från Irak. Hennes verk Jarkelidh tar avstamp i det vacuum som uppstår av att berättelser gått förlorade genom generationerna – känslan av att inte ha tillgång till sina egna språk och kulturer.

Hösten 2023

Produktionsresidens Dans 2023

Unreliable Narrator av Satoshi Kudo
Try-dimensions through Trans-realities av Dinis Machado
SOM e.t av Elisabeth Raymond
Statues or To-Stand av Majula Drammeh och Khamlane Halsackda
This is not Material av Rasmus Ölme