Till innehåll
Foto: Vincent Sjögren
Foto: Vincent Sjögren
Barn och unga

För dig som lärare

Här hittar du guidning och arbetsmaterial

Att gå på teater och dans med barn och skolelever

Här kan du som lärare läsa mer om hur du på ett enkelt sätt kan förbereda barn och unga i olika åldrar inför en dans- och teaterupplevelse. Här kan du också få tips på hur du efter föreställningen kan samtala med barnen och klassen om upplevelsen.

Lärarhandledningar

Här kan du som lärare ta del av arbetsmaterial som Riksteatern tar fram i samband med våra aktuella uppsättningar för barn och unga. Här hittar du även Att öppna nya världar – en handledning om att gå på teater och dans med barn i förskola och skola.

Foto: Urban Jörén

Bli referensklass eller provpublik!

Är du lärare och vill arbeta med demokrati och delaktighet i praktiken? Och samtidigt ge elever inblick i hur det går till bakom kulisserna i en scenkonstproduktion? Här kan du anmäla intresse för att bli referensgrupp/referensklass och provpublik.

Ta hjälp av digitala hjälpmedel

Riksteatern har tillsammans med Bonniers digitala läromedel Clio tagit fram ett utbildningsmaterial för barn och ungdomar. Genom Clio förenklar vi för lärare att förse elever med redskap för att tolka och reflektera över scenkonst.

Filmade föreläsningar för dig som lärare

Som lärare kan du ta del av inspelade föreläsningar som rör konst och scenkonst för barn och unga. Föreläsningarna riktar sig främst till dig som är lärare eller på annat sätt arbetar pedagogiskt.