Till innehåll

Hela Sveriges scen

Kolla in Riksteaterns turnéer i vår.

En levande folkrörelse i hela landet

Riksteatern består av fler än 200 lokala teaterföreningar – en folkrörelse med ca 36 000 medlemmar. Vi arrangerar explosiv, nytänkande och angelägen scenkonst i alla delar av landet.

{{mapBlockCtrl.selectedRegionName}}
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0

Vill du hitta en föreställning nära dig?

Det är den lokala riksteaterföreningen på varje ort som formar sin repertoar av scenkonst. Ofta innehåller repertoaren en blandning av Riksteaterns egna produktioner och föreställningar av andra scenkonstproducenter.

Se vad som visas på just din ort i vår

Aktuellt

Kristian Gidlunds ord blir teater

Musikern, journalisten och författaren Kristian Gidlunds ord får för första gången liv på scenen, i föreställningen I kroppen min – En samproduktion mellan Riksteatern och Parkteatern – Kulturhuset Stadsteatern med urpremiär 7 juli på Parkteaterns scen i Galärparken. Efter sommaren åker pjäsen på Riksteaterturné i hela landet med premiär 12 september i Borlänge.

Open call till internationellt residens i fyra länder för breddat berättande

Är du teaterregissör, dramatiker, koreograf eller kanske performance-artist? Är du dessutom intresserad av att bredda utbudet av berättelser i det samtida Europa? Då kan du söka till det internationella residensprogrammet Common LAB 2023.

Se mäktiga konserten A call for freedom från Avicii Arena på SVT Play

Hade du inte möjlighet att vara på plats i Avicii Arena i Stockholm den 14 mars och njuta av stjärnspäckade konserten A call for freedom? Ingen fara, hela konserten ligger på SVT Play och kan ses i efterhand.

Samtida cirkus

Hisnande scenkonst på väg

Läs mer
Foto: Sofia Kallner
Foto: Sofia Kallner
Länk

Stor efterfrågan på nyskrivna pjäser för unga

Läs mer

Scenkonst för alla, överallt

Riksteatern vänder sig till både den vana teaterpubliken, den nyfikna danspubliken och den hängivna cirkuspubliken. Samtidigt når vi ut med scenkonst till elever på landets skolor, den som vill avnjuta scenkonst på svenskt teckenspråk eller den som är intresserad av konserter med internationella artister.

Jag uppskattar Riksteaterns höga ambitioner att skildra och tilltala mångfalden bland dagens svenskar.

Gör som Arash och 36 000 andra – bli medlem och ta del av Riksteaterns förmåner i hela Sverige.

Arash Mokhtari
Foto: Anna Björkegren